La sat poate fi locul tau de relaxare la 2 pasi de capitala

La o ora si jumatate de Bucuresti ajungeti La sat in Bertea, Judetul Prahova. Aici gasiti 4 case construite din materiale naturale, asezate in livezi cu privelisti frumoase si au un puternic accent traditional.

Casele sunt echipate astfel incat puteti gati acasa si puteți cumpăra produse proaspete de la oamenii din sat (lapte, oua, branza, pastrama, fructe etc) dar colaborăm cu doamne din sat care gătesc (și încă foarte bine) și vă aduc mâcarea acasă. In sat gasiti magazine iar restaurante sunt la 15 km in Slanic sau in Valenii de Munte.

Recomandam insa mancarurile pregatite de gospodinele din sat din gaina de tara, produsele afumate din porc de casa si ciorbe sau alte bucate pe care, unele dintre ele, nu le-am gasit in alta parte.

La sat

La sat toate anotimpurile sunt frumoase. Sunt frumoase pentru că fiecare anotimp afișează alte culori, alte obiceiuri și alt parfum.

La sat

Drumeții pe dealurile și văile din jur, recomandăm vârful Măciuca (1000 m altitudine) cu un view spectaculos și trovanți puțin cunoscuți, satul Lutul Roșu și chiar o excursie pe jos până la Slănic (7 km)

Vizitați Casa Etnografică Bertea

Excursii cu mașini de teren spre munții din apropiere (Paltinet, Tirifoi)

Degustare de țuică și produse locale la un vechi conac

Plimbări cu căruța, ponei, călărie

Salina Slanic și Planetariu

Băi cu apă sărată, la 7 km pe jos sau 15 km cu mașinaMuzeul Sării

Echitatie la un centru ecvestru din Slanic

Casa Memorială Nicolae Iorga în Vălenii de Munte

Mănăstirea Zamfira, pictată de Nicolae Grigorescu și Mănăstirea Crasna din secolul al XVIII-lea lângă râul Crasna, la poalele munților Ursoaia

Muntele Roșu și Cheia, la aproximativ 45 de minute cu mașina

Lacul Paltinu (plimbări cu Stand up Paddle, pescuit sportiv, caiac) și Barajul Paltinu

Castelul Iulia Hașdeu, Câmpina

Muzeul „Casa Domnească” Brebu

Cheile Doftanei

Vârful Clăbucetul Măneciu

Cascada Schinda

✔️Varful Șotrile

CITESTE SI:

De retinut :
  • Acesta este un articol cu caracter informativ . Rezervările si responsabilitatea serviciilor aparțin exclusiv proprietarilor unității de cazare .
  • Avem cazare , este un proiect independent, NU suntem o agenție de turism sau un site de rezervări online. Scopul acestui site este de a oferi turistilor posibilitatea de a gasi o cazare potrivita pentru ei
  • Toate unitatiile de cazare prezentate pe site sunt doar perceptia noastra personala venita din recenziile gasite pe booking dar si din recomandariile gasite in postari si comentarii pe facebook
  • sursa informatii si poze booking si La sat